Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Tomten

Mina barn får visserligen en tomte, men han ser händelsevis ut precis som deras pappa och har pappas grå tröja även om han har röd luva och pratar med konstig dialekt. :) Riktiga pappa har alltid gått ut för att hämta dricka just när tomten dyker upp.

Och det konstiga är att till och med jag köper illusionen av att det är någon annan. I alla fall har jag flera gånger, när Riktiga Pappa åter dyker upp, varit på gång att berätta för honom vad barnen sa när tomten sa ...

Jag har haft tomtemask en gång och då var det på scen, när jag dansade balett. Uff! Höll på att kvävas och såg nästan ingenting. Har avskytt masker sedan dess och bannlyser dem från hemmet.

Det som gör att jag aldrig gillat tanken på en fantasyhistoria med tomten är att sådana idéer brukar komma just vid juletid när man ändå har fått överdos av allt tomtande. Men det där med Bäckahästen och Näcken verkar kul.

Här höll jag på att göra ett uttalande som inbegrep orden Naken-Janne och lågvattenmärke men jag avstår för det hör inte hit ... :) Å andra sidan, även i en fantasyhistoria måste man ju ibland skildra gycklare och underhållare, även extremt dåliga sådana ... vilken tur att verkligheten erbjuder så mycket inspiration i det fallet!


Namn: Christina
E-post:
Tid: 20:26
Datum: 2003/12/10