Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Engelska vs Svenska

Det är delvis ett missförstånd, detta att engelskan innehåller så många fler ord. I Svenska Akademins ordlista har man regelbundet utrensningar av ord som blivit "föråldrade" och inte används så mycket längre. I engelska motsvarigheten har man inte gjort så, utan bara gjort tillägg.

Den genomsnittlige engelsmannen kan inte heller fler ord än genomsnittssvensken, och frågan är om man ska skriva så att folk begriper eller frossa i ord som visserligen är uttrycksfulla men som 80% av läsarna inte fattar betydelsen av?

Jag tycker att svenska är vackert. Det kommer så naturligt, liksom. :) Och det är roligt när man kan utnyttja slang, dialekter och gamla ordlekar.

Det festligaste ordet jag vet på svenska är hottentottpotentatentantenattentäter, dvs personer som begår attentat mot hottentottpotentatens tant ...

Hans-Eric Hellberg har i en rolig ungdomsbok använt uttrycket polisiär felparkeringsuppskrivningskulspetspenna. Se där vad svenskan kan göra som inte engelskan klarar - sammansatta ord förekommer nämligen inte på engelska.

Annars är det nog jättebra att läsa på engelska om man kan.


Namn: Christina
E-post:
Tid: 11:23
Datum: 2003/12/12