Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Tomten

Beth: Jag förstår fortfarande inte vad du menar. Om jag spelar ett spel med killar i orange uniformer (som soldaterna på Naboo) som använder lasergevär och slåss med flygande tanks, då är det okej. Men byter jag ut uniformen mot en grön, lasergeväret mot en mauser och svävartanken mot Köningstiger då är det osmakligt. Ska man också förbjuda filmer och böcker från Andra världskriget för att det är osmakligt? Och vad har förintelsen att göra med ett oskyldigt datorspel? Spelet gr ju inte ut på att gasa judar, det enda man gör är att man ?simulerar? striderna våren 1940 gång på gång. Jag lär ju inte bli nazist av att göra det.
Och hur lär man sig inte av historien genom att spela ett datorspel? Inte för att människan någon gång varit speciellt duktig på att lära sig av historien.

Alla ledarna under världskriget är döda, likaså de flesta som röstade fram Hitler. Soldaterna är om inte döda så åtminstone på ålderdomshem. Världen är idag en annan på alla sätt och vis jämfört med 30- och 40-talet. Sen kriget slutade har 4 ggr mitt liv passerat så för mig så är det definitivt historia, även om andra (speciellt dom som genomlevde kriget) kan ha andra åsikter.

Ordet jag menade var ?cause?, svenska ?sak? låter som just en sak (typ en ask).

Julle: Man räknar med at drygt en halvmiljon tyskar dog i RAF och USAF räder. Ca: 2 miljoner tyska kvinnor beräknas ha gruppvåldtagits gång på gång i de ryssockuperade områdena. 20% av dessa dog eller tog självmord senare. Ytterliggare några 100 000 kan nog läggas till som folk som dog av andra orsaker (artilleri, etc). men trots detta så anser jag ändå att de allierad var de ?goda?. Plus att dom alla faktiskt försvarade sig, hade tyskarna velat de så kunde dom fortfarande levat under nazistiskt styre men dom var tvungen att starta ett krig.

Nu ska jag göra något som är väldigt ovanligt för mig, jag ska låta er svara och snen ska jag lägga ner den här diskussionen. Den är trots allt off-topic och vi lär ju ändå inte komma någon vart.


Namn: Jor
E-post:
Tid: 11:36
Datum: 2003/12/14