Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Julklappar och filosofi i fantasy anda?

Själv har jag väl mer eller mindre vänt mig ifrån jul i den bemärkelsen att man strör gåvor runt omkring sig, vilket är ett påfund av allt som oftast misslyckade företag. Blev redigt nöjd med att den lilla stad jag bor i har börjat komma fram till samma sak och julhandlar betydligt mindre enligt statistiken och företagens fasa. :)

Säger inte att jag däremot står över att ge en liten julklapp till mor o far, den speciella flickan och en nära vän. För att inte tala om att själv ta emot en eller två om de innehåller böcker.

Satt och filosoferade över det idag. Vad önskar man sig av julen och av livet? Jul ska egentligen stå för familj och frid och inte tomte och julklappar. För att göra en liten avvikare kan jag erkänna att historiskt så kommer tomten ifrån en turk som gav mat till de fattiga.
Så slog det mig. Vad jag vill för en endaste dag är att vara lycklig. Inget gör ont, inget gör mig allvarlig och inget ställer några krav. Bara för en dag njuta av att vara vid liv och känna att det är värt det.

För att ge det en ton av fantasy intresse, vilket är meningen med forumet och inte mina livsfilosofier, så funderade jag mest på om det jag har tänkt på är något direkt relaterat till fantasy. Motgånger som slutar i lycka eller är lycka en illusion som samhället har givit oss. Att tro att den kommer genom arbete man köper olika ting av sen eller är det så att vi tror att vi kan köpa den (medans vissa påstår att det bara vill hyra lyckan) med pengar som vi jobbat för. Är det därför vi vänder oss delvis till fantasi världer, där man vet att det är en illusion men man accepterar den för man vet sanningen? Att drömma är bättre än att leva ett "olyckligt" liv?

Jag vet inte men själv hade jag tänkt grubbla vidare och se om jag inte kan få en bok eller två. ;)

MvH Nevyn


Namn: Nevyn
E-post:
Tid: 00:08
Datum: 2003/12/16