Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Nytändning?

Kill your darlings ska nog ses som ett symboliskt uttryck. Behöver alltså inte vara bokstavligt alla gånger ... Tror förresten att det från början handlar om att man ska leta upp taskiga älsklingsformuleringar i texten.

Kan inte hjältinnan få projicera sin vrede på något annat då? Det blir så patetiskt med hjältinnor som är så fixerade vid kärleken att de liksom inte har något annat liv. Ja, kvinnor har en tendens att göra det mer än män, åtminstone i fiktion ... Det är roligare med någon som använder frustrationen och smärtan till att uträtta stordåd på något plan. Bli magiker, dra ut i krig (bokstavligt eller bildlikt), ta befälet över byn, hjälpa en vän till ett bättre öde, begå ett mord ... Sviken kärlek är ett otroligt bra bränsle, använd den energin. Huvudsaken är att hon avreagerar sig. ;) Tänk på Eowyn, som inte fick Aragorn men som i alla fall torkade tårarna och dödade en nazgûl. Vitsen är att det var hennes hjärtesmärta som fick henne att ta upp den striden.

Att döda någon enbart för effektens skull är givetvis helt felaktigt. Jag höll på att inleda en maffig strid (svärd, pilbågar, arrgh, tjoff, katablang!) men upptäckte att de snopet nog sansade sig istället och började diskutera ... Det var inte så pedagogiskt och sedelärande som det nog låter. Men där rök den actionscenen.


Namn: Christina
E-post:
Tid: 11:32
Datum: 2003/12/16