Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Julklappar och filosofi i fantasy anda?

Nibelung: Du har rätt om att samhället är format som så att de som har pengar kan köpa sig en bit pengar. Men är inte det ytterligare ett bevis om våran föreställning om ett bra samhälle är fel? De med lite pengar ska ju likväl som alla andra kunna vara lyckliga. Alla säga bågot som "När jag blir rik ska jag resa" och "jag ska flytta till spanien till en sommarvilla" eller något dylikt.
Är inte det ett perfekt exempel på vad samhället gör med oss? Pengar = Lycka tror vi. Hur vore det om samhället istället lärde oss att lycka inte kan köpas men den kan ges och fås av varandra? Bara en tanke. Ta den inte på allvar för det gör inte riktigt jag än, även om det är en bra sådan. Mest för diskussionens skull.

Jo, det trodde jag att vi alla var överens om. Att fantasi var en verklighetsflykt. Tror jag uttryckte mig väldigt dåligt innan och som sagt, jag är väldigt diffus. Vad jag ville komma till var egentligen var: Varför vill vi ha en verklighets flykt? Ha endel teorier, rentav några bissara sådana men som sagt, jag känner inte för att gå in på mina livsfilosofier.
Min utgångspunkt är egentligen samhället och de grunder och åsikter det ger oss. Bra och dåliga, vi får dem allihopa tillsammans med bröstmjölken tror jag ibland.
Är det samhället eller livet vi flyr ifrån, är det vardagenens monotona gång eller slitet som kommer med det?

MvH Nevyn


Namn: Nevyn
E-post:
Tid: 20:02
Datum: 2003/12/16