Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Jag har sett den!!

Hm, ja, inte trodde jag att något skulle överträffa ettan. Den hade nämligen fördelen av att vara först. Man visste inte riktigt vad man hade att vänta då, man satt ju mest och sa "oh!" och "ah!" åt alla små och stora konststycken.
I TTT kom Gollum och det blaffiga slaget vid Helms klyfta som nya läckerbitar. Mera "aah!"

Inför den här filmen kände jag mest att jaja, nu vet jag precis hur det blir. Kan storyn, har sett trailern+ alla andra klipp, är nu totalt välbekant med ansikten, scenografi, regi, specialeffekter, krigsscener, läskiga orcher, rubbet.

Och likväl tappade jag nästan andan en gång till. Det var mer känslosamt den här gången - både snyftsnyft och "han är DÖÖÖD!"-scener och än mer gripande saker som Pippins sång och Faramirs förkrossade min, och så de där vårdkasarna som var det mäktigaste rop på hjälp jag någonsin sett ... Ja, och så finalen förstås. Det var ju den man ville se ... Så det blev ännu mer "ojoj" och "jösses ..."

Något jag funderar över när jag ser kritik över dessa filmer, är med vilken måttstock man egentligen mäter. Vill man inte ge dessa filmer högt eller snarare högsta betyg, måste man ju jämföra dem med alla andra filmer, särskilt de som alltså fått högre betyg. "Hitta Nemo" fick fem plus i Aftonbladet, RotK fick fyra. Eh? Inte för att Nemo var kass, tvärtom, men ... De här tre filmerna spelar liksom i en egen division. Det gör att de inte kan jämföras med andra filmer, utan bara med åskådarens förväntningar. Känns det som!

Eller har jag fel? Ni andra sitter kanske hela tiden och jämför dessa filmer med "Hitta Nemo", "Willow", "Star Wars", "Se7en" och allt möjligt ...


Namn: Christina
E-post:
Tid: 14:32
Datum: 2003/12/18