Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Svårt val

Språket i Svart eld är inte korrekt på sina ställen. Det finns repliker samt inslag av tankeåtergivning som är medvetet tillvrängda, smått dialektala osv. Samt en och annan groda som inte alls var avsiktlig. :(
Å andra sidan, ta vilken modern svensk roman som helst och undersök hur felfri den är i grammatiskt avseende. Du lär inte hitta någon alls, mycket beroende på att bruket av ofullständiga meningar har varit högsta mode i ett antal år nu. Hade man i skoluppsatserna skrivit så som i princip alla hyllade författare av idag skriver, hade man ju fått rödfärgade kommentarer krafsade både kors och tvärs i texten ...

Häromåret såg jag en nyskriven svensk roman på ringebyslang bli höjd till skyarna av kritikerkåren. Inte vet jag om den var värd det - det var den säkert. Jag har inte läst den. Men när det gäller fantasy brukar det vara en annan låt i pipan: där talar man om GRAMMATIKFEL.
Jag vet inte varför det är så ... Jag undrar just om det finns någon kritiker som skulle recensera en bok av Sara Lidman och prata om grammatikfel.

Okej, jag är inte Sara Lidman. Må Sara Lidman-fansen lägga ner tillhyggena igen.

Röde orm är en riktigt härlig bok, som du inte ska missunna dig. Det är vikingar, spänning, sex, våld, romantik och den mest underbara råa humor man kan tänka sig.


Namn: Christina
E-post:
Tid: 22:40
Datum: 2004/01/01