Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Den siste samurajen,

Var ett tag sen jag var här.
Det var ju ett rejällt inlägg som Jor citerade.

Kanske en ""spoiler""

Japan hade kanske en anvanserad produktion av mynningsladdare på 1500-1600-talet dock var väll vapenarsenalen kraftigt föråldrad på 1800-talet. Det var väll inte förens Japan åter öppnades under mitten av 1800-talet som den anmärkningsvärt snabba och frammgångsrika industrialiseringen började (jämför hur Kina vid en liknande situation styckades upp av Kollonialländerna och Japan 50 år senare. Vid detta tillfälle besegrar ju Japan Ryssland 1904-1905 tror jag, i en tvist om Korea som tidigare tillhört Kina. Visar ju hur snabbt utveclingen i Japan gick. På femti år från medeltid till militär stormakt ,lite tillspetsatt)
Förövrigt hade väll faktist Japan något sammarbete med Frankrike om utvecklingen av stridsmakten, är dock inte säker.(Dock är ju inte fransmännen amerikaner)

Har inte sätt filmen men vad jag hört och som Djingis Khan påstår så verkar den ju glorifierar den ju fedoaltraditionen rätt ordentligt. Stämmer det så kan man ju undra om inte Filmskaparan valt fel sida som tjaa "Den goda" Eller vad man kan kalla det.


Namn: Kappan
E-post:
Tid: 22:23
Datum: 2004/01/24