Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Evigt alvliv

Jag grubblar verkligen på exakt NÄR alverna slutar åldras och bara fortsätter i konserverat tillstånd. Se på vår gullige Legolas - praktiskt nog tycks han ha slutat åldras vid en ålder av ungefär 24 år.

Det finns en uppfattning i vårt samhälle att alla som ser äldre ut än 25-30 är "fel" på något vis. De ideala alverna (eller de tidlösa Aes Sedaierna) kan således inte ha några kännetecken som mer passar för en femtioåring ... Nu är det ju så att ungdom och friskhet hyllas som ett globalt skönhetsideal, men ... Det är väl ändå skillnad på att ha lite fåror i ansiktet och att se direkt sjuk ut? Va? Varför ser Arwen ut som en barnrumpa medan hennes far ser något äldre ut, är de inte båda flera tusen år gamla kanske? Går tiotusenåriga alver omkring och retar femtusenåriga alver för "snorvalpar"?

(Fick mig att tänka på en skämtteckning där två fångar, båda övervuxna med skägg och mossa, sitter i sin håla och den ene har något fler streck på väggen: Du, jag är skitless på att bli kallad "nykomlingen" oc "blåbäret"!)


Namn: Christina
E-post:
Tid: 23:13
Datum: 2004/01/29