Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Hurra för mig!

Så man skulle slippa sådana obehagliga samtal bara för att man börjat jobba?
No way! Det kallas PU-samtal (=personalutvecklingssamtal) och de är inte ett dugg roliga kan jag intyga. Det tycker nog ingen. Kontrollpersonen kallas chef.

"Betyget" finns också. Gör du ett dåligt jobb så varsågod - ut. Eller titta på din lön och se hur liten den är. Och byt jobb, med ett mindre gott arbetsbetyg i bagaget. Nää du, sådant där slipper man inte ifrån! Om något blir det värre.

Däremot håller jag helt och hållet med dig om att skolans arbetsmiljö kan vara förfärlig. Som vuxen accepterar man knappast dåligt ventilerade klassrum och ostädade toaletter med trasiga lås. Å andra sidan kan en del av arbetsmiljön i skolan skyllas på "kollegorna", där en inte helt liten del gör framgångsrika försök att sabotera trivseln för alla andra.

Att jobba har fördelen att man inte har några läxor när man kommer hem. Nackdelen är att man i allmänhet har ett jobb till att göra efter arbetsdagens slut - man ska handla mat, laga mat, städa, tvätta, planera ...

Hade jag fått göra om mitt liv, bli tonåring och gå i skolan igen, hade jag definitivt satsat på att göra så många läxor som möjligt på dagtid, INNAN jag kom hem från skolan. Jag hoppas att ni kan hitta ostörda platser där ni kan sitta på raster och håltimmar och jobba. Det är mitt allra bästa tips. Ja, jag tillhörde också gänget som började med läxorna klockan tio på kvällen. Med facit i hand kan jag bara säga att det inte var någon bra taktik. Skulle stannat någon timme extra i skolan istället och stökat undan det värsta.


Namn: Christina
E-post:
Tid: 18:56
Datum: 2004/03/05