Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

RotK

Jag såg just på TTT:s extramaterial att man bl a tog en cricketpublik till hjälp när man skulle spela in uruk-hais talkörer - 25000 mer eller mindre berusade nyazeeländare fick alltså stå och vråla på svartiska i matchpausen. Så det FANNS rätt många som kunde påstå att de gjort en insats i filmprojektet.

Just den där talkören var för övrigt en av de mest imponerande ljudeffekterna i filmen, vill jag minnas.


Andy Serkis förtjänade definitivt en birolls-Oscar i mitt tycke, men problemet var väl att skilja på hans insatser och effektmakarnas.
Det var väl så att RotK fick ta emot en hel del oscars som egentligen hörde till trilogin som helhet.
Jag tycker nog att samtliga priser var välförtjänta (inte minst Annie Lennox' ljuvliga låt) men man HADE kunnat sprida ut dem lite jämnare över alla tre filmerna.

Hade ingen av dessa tre filmer vunnit pris för bästa film så hade det ju varit tragiskt. Att EN film blir bra är en sak. Att en hel trilogi blir det är minst sagt sällsynt! Eftersom utmärkelserna formligen har regnat över PJ:s filmer så hade oscarsjuryn egentligen inget val - hade man för tredje gången förbisett att ge PJ pris för bästa film, så hade förmodligen Oscar tappat alldeles för mycket anseende.


Namn: Christina
E-post:
Tid: 12:14
Datum: 2004/03/09