Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Fantasi?

Guff:
Trodde det var mitt yttrande längre ned du syftade på men hade tydligen fel.

Att beskriva Peakes Gormenghastböcker är inget jag ger mig in på men det är synnerligen tungläst litteratur. Jag imponerades av hans språk men förmådde inte läsa mer än hundra sidor. Någonstans läste jag att det är en bok som skall avnjutas i små portioner och definitivt inte gör sig att sträckläsa.

När det gäller det där med beskrivningarna tror jag inte alls att det är nödvändigt om inte världen är mycket speciell. Ett träd är ett träd, ett berg är ett berg osv vare sig det befinner sig i Fantasyland eller i vår egen.

Visst kan man placera sina hjältar i vilken miljö som helst och det görs också. Det är därför det finns en genre som fantasy.
Om jag ser till det jag själv skriver, där intrigerna och realationerna är det viktiga, skulle den kunnat utspelas när eller var som helst, men eftersom jag råkar gilla fantasyvärldar är det i en sådan den utspelar sig. Dessutom är jag mer fascinerad av svärld och pilbågar än maskingevär och revolvrar så just därför hamnade det i en medeltida värld.

Skall jag döma till mig själv är Fantasy eskapism men det är å andra sidan all skönlitteratur. Likaså att titta på film, lyssna på musik eller se på TV. Betraktar man det som ett "Opium för folket" anser jag att man är ute och cyklar. Opium är beroendeframkallande, förslöande, fördummande och nedbrytande. Det anser jag inte att fantasy är.


Namn: Beth
E-post:
Tid: 09:25
Datum: 2004/03/11