Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Tolkien och Norden

Hmm...

Ok till att börja med tror jag knappast att dvärgarna är baserade på vikingar utan på dvärgar. Ja jag vet det är otroligt men sant... Om du vill komma närmare skulle du kunna påstått att herr Tolkien lånade en hel del från vikingarna när han skapade rohirrim. Och förresten går dvärgar inte bärsärk... Kanske inte på samma sätt men nästan... När jag ändå håller på kan jag ju fråga vilka likheter mellan vikingarnas och dvärgarnas vapen du hittat. Dvärgar använder yxor och du har rabblat upp vapen som 90cm långa svärd. Jo visst dvärgen kan säkert använda det men vore det inte bättre om han höll sig till yxan. Och eftersom jag har så tråkigt kan jag fortsätta med att säga att jag tvivlar på att en viking orkade släpa på ett svärd, ett spjut, en pilbåge, en tvåhandad yxa och dessutom en sköld... Ok vikten är väl bara hög men det måste ha varit ganska klumpigta att försöka slåss med ett berg av vapen på sig...

Sen undrar jag vad du menar med att alviskan(egentligen finns det ju två alvspråk men jag avhåller mig från att kommentera detta) inte är ett riktigt språk. Va menar du att alverna inte funnits på riktigt... Och alviskan(sindarin i detta fall) är mig veteligen baserat på walesika men finska ändelser. Quenyan är däremot baserad nästan helt på finskan.

Ok jag tror det var allt. Fast jag inte kan förstå varför du är stolt över att vara ättling till plundrande barbarer något som du inte nämde.

Darius


Namn: Darius
E-post:
Tid: 13:44
Datum: 2004/04/14