Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Egna världar

Jag tycker som redan sagts att världen måste vara orginell. Och jag tycker det är sorgligt att det är så pass många som apar efter Tolkien som det är.

Men jag tycker att en värld måste innehålla flera kulturer. Och med kulturerna kommer ofta länder. Och varje land borde ha ett eget språk. Men i tanke på att det skulle vara svårt att författa en dialog när en tolk var tvungen att vara inblandad så får man ha lite överseende. Men små variationer i grammatik och uttal är inte så svåra att tillämpa, och görs även så tämligen ofta.

Med olika kulturer i olika delar av världen följer även att folken ser olika ut. Precis som en afrikan skiljer sig från en asiat och europé. Och deras utövande av olika former av religioner och kanske ibland mer i form av någon ondskefull sekt.

Men ekonomin är det inget med: Det går tio kopparmynt på ett silvermynt. Och det går tio silvermynt på ett guldmynt. Roligare än så blir det inte.

En sak som jag tycker är kul är om man stoppar in lite egna Naturlagar. Som t.ex. Jordans "kraft".

"Kraften" är för övrigt ett ypperligt exempel på vad jag anser är trovärdig magi. Om en författare väljer att ha med magi i sin värld får han även ha en bra beskrivning på hur magin hänger samman med resten av världen och hur den används av människor eller andra väsen.

---


Namn: Guff
E-post:
Tid: 22:58
Datum: 2001/01/02