Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Egna världar

Håller med om mycket av det ni säger. Men jag fösöker att göra det hela logiskt. När jag ritar en karta (börjar för det mesta så) så börjar jag med att göra kontinetalplattor för att berg och dylikt skall bli så trovärdiga som möjligt.

Sedan så kör jag ett evelutionsträd för att se hur olika raser har tillkommit, vilka de är släkta med och vilka de skall kunna "para" sig med osv. När jag har fått folk och raser över världen kör jag kulturerna, jag tycker det är viktigt att språk och kultur går i vågor över kartan, så att dästo närmare två platser är, desto närmare är deras kultur och språk, tex. Danska, Svenska, Norska är ju väldigt lika varandra (tror Danskan skall vara det iaf). Sedan kan börja hitta på historia, stora krig, kunligheter som har dött, hjältar som har spöat andra hjältar, m.m.

Jag är väldigt trött på det klassiska Svart mot vit världarna som man ser hela tiden, till och med Jordan och Tolkien hade ju detta. Försöker bara göra personliga fiender, så att ingen är ond igentligen.


Namn: Covetous
E-post:
Tid: 10:12
Datum: 2001/01/03