Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Tolkien och Norden

Wertas:

Vad jag skrev var att dvärgar visst gick bärsärk... Eller inte riktigt men nästan i alla fall.

Varför är dina källor så säkra? Varför skulle de vara mycket säkrare än mina. Om man kollar på din lista så finner man bl a svärd. Om jag inte mins fel är svärd ett något dyrbart vapen som knappast alla ägde. Spjut och yxor är i grunden redskap så de var väl lite vanligare.

Visst vikingar var upptäcksresande och handelsmän. Vad legossoldater är för något bra förstår jag inte. Om man ska slåss ska man göra det för att man tror på syftet med striden inte för pengar. Och jag tror nog att en hel del vikingar plundrade och höll på. För det första är det väl inte vanligt att man köper eller byter till sig varor när man kan ta dem utan att kunna straffas. Det fanns ju inget internationellt samarbete som förhindrade sådana incidenter. Dessutom så säger ju vikingarnas religion att om de dör i strid kommer de till Valhall. Om man bara handlar och upptäcksreser hamnar man inte i så mycket strider eller hur. De flesta vikingar ville nog till Valhall och fruktade att dö av ålder.

Angående vikingarna och indianerna har du precis rätt i vad jag skulle skrivit. Jag bryr mig inte alls om Columbus heller.

Man ska inte vara så stolt över vikingarna för att de gjorde så mycket dåligt. Nu kan samma sak sägas om alla folkslag i princip men jag är inte stolt över dem heller...

Darius är möjligen ett romerskt namn men det förekommer om jag inte minns fel i gamla testamentet också. Det var någon kung som hette så. Jag råkade snubbla över namnet och gillade det. Detta betyder inte att jag gillade romarna något jag inte förstår hur du ens kunde insinuera att jag skulle göra det.

Om du skulle må bättre skulle jag kunna kalla mig vid mitt riktiga namn Martin men det är ju en förvrängning av Mars(Den romerska krigsguden) så det skulle du väl kunna klaga på också.

Ps. Försök inte med etcetera betyder och så vidare på latin(Jag vet att det är romerska) och dylikt då jag redan vet detta finner jag det kränkande.

Dessutom så får du ta och arbeta på dina argument(Antar att du vet vad det är) och inte bara skriva teser som: Var stolt över vikingarna, Morrowind är bäst eller mörkeralver är dåliga och HP är inte fantasy. Säg varför det är så. Annars så har du inga belägg för varför du tycker något och då tycker du enligt mig egentligen inte så... Om jag skulle skriva att Blind Guardian är bäst skulle det vara intetsägande. Men skrev jag Blind Guardian är bäst därför att de är mycket skickliga musiker och sångaren är otrolig. Då skulle jag i alla fall ha en anledning till varför jag tycker så och då är det mycket lättare och roligare att disskutera. Då kanske någon säger att Sonata Arcticas sångare är bättre därför att...

Hoppas du förstår att detta inte är personligt och att jag absolut inte vill att du ska skriva fler inlägg. Jag har inte haft så här roligt på länge. Jag älskar att disskutera.

Darius/Martin/Carnill/VAd som nu passar bäst =P


Namn: Darius
E-post:
Tid: 11:42
Datum: 2004/04/28