Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Stephen King - Drakens Ögon

Jag har under ett antal år läst många av Kings böcker och bestämde mig för att läsa hans enda rena fantasyroman när jag såg den på biblioteket förra veckan.
Vad jag skulle säga är att jag är mycket förvånad över hur dålig denna bok är, King är en av mina stora favoriter med böcker som Lida, Det och Pestens Tid framförallt (enligt mig). Denna berättelse är jag väldigt missnöjd över på flera punkter.
För det första är historien oerhört torftig, mycket enkel, klassisk sagostil med prinsar och elak(a) trollkarlar. Inget fel med det i sig men historiens oerhörda enkelhet gör det hela rent tråkigt.
Det andra att reagera på är karaktärerna, detta är i och för sig en kort roman (350 sidor) men karaktärerna saknar verkligen helt djup, personlighet osv. De skulle kort sagt passa bra i en disneyfilm.
Det tredje och största missnöjet är för mig den fruktansvärda berättarteknik som används, detta skall på något sätt ge intryck av en "live"-berättare men det funkar inte alls för mig. Jag är medveten om att denna roman getts ut som följetång men detta är udner all kritik tycker jag.


Namn: Gorgonzola
E-post:
Tid: 22:37
Datum: 2004/05/24