Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Star Wars och annan sciffi

Till ugglan:
"Rymdskepp finns dessutom även i vår tid, inte alls så storslagna och de har inte samma användningsområde, men de finns (tänkte bara påpeka det).
Sedan vet ni inte VAD som driver dem?
Det kanse rent av är Kraften?"

Mm.. innebär det att "gammal" sf som avhandlar ubåtar, laser, rymdskepp etc. inte längre är sf eftersom det finns idag? Bara en fråga.

Till Ithron:

Jag måste faktiskt hålla med föregående talare om att jag tycker du börjar gå för långt. Vi har förstått din åsikt och åtminstone jag accepterar den, men varför kan du inte acceptera att andra inte tycker likadant? Om sf-bokhandeln placerar star wars på sf kanske det är för att de vet att flest kommer leta där, eftersom de allra flesta av oss inte gått nämnda fantasy-kurs. Ok, det är säkert fel. Det kanske är fantasy, men dock kommer den stora massan att leta på sf. *rycker på axlarna*
Och du säger att du vill veta vad det är du läser, jag är bara lite nyfiken på varför? Vad spelar det i det stora hela för roll? Är det för att kunna analysera böcken bättre eller för att kunna se fel bättre eller vad? Det här är en ÄRLIGT intresserad fråga så ta det inte som ett påhopp! Däremot, varför är det hårklyverier att bevisa att bananer inte är en ört, men det är inte hårklyverier att försöka bevisa något annat genom att påstå att den skulle vara ne frukt?


Namn: pejgan
E-post: lena@prosilia.se
Tid: 08:32
Datum: 2001/01/08