Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Natur o Kultur

Du är naiv och patetisk, det roar mig.
Du är godtrogen utan tvekan, det faktum att du ser några kvarlevor av en mans kläder som levde för 2000 år sedan som bevis för att en gudason någonsin har existerat tyder på brist på realism.
Så gör ock det faktum att du tror att Bibeln bibehölls i människans minne, oförändrat under alla de år innan den skrevs.
Alla människor tror på något, har inte tanken slagit dig att alla världens övertygelser säger emot varandra och påstår sig vara den enda "sanna"? Kristendomen är en av många, och har missbrukats minst lika mycket som exempelvis Islam, som du kallar för maktmissbruk och tygel av mänskligheten. Det är tydligt att du inte vet vad det hela handlar om.
"Och varför Gud gav oss den fria viljan?
För att han tänkte på oss såklart! Han hade omtanke om oss!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"
Jasså, så att vi skall kunna välja smärta och plåga? Och även om vi suktar efter frälsning, kommer livet förbli ett enda djävla lidande.
Så jag säger emot mig själv?
Förklara dig tack...
Det finns inget bevis för att Gud har haft någonting med Bibelns uppkomst att göra, det är lika tvivelaktigt som att jag är antikrist.
Bibeln är en samling myter som judarna bevarade i minne och hörsägen genom århundraden... De är präglade av sin tid, och högst tvivelaktiga.
"Mitt slutgiltiga svar på alla dina frågor är:
DU SÄGER EMOT DIG SJÄLV OCH KAN INTE HA LÄST MER ÄN EN SIDA I BIBELN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"
Faktum är att jag har läst över 400 sidor, och ämnar läsa ut hela skriften.

Mitt slutliga svar till dig är;
Du är korkad, godtrogen och patetisk. Du tror på någonting tvivelaktigt och hävdar bestämt att denna övertygelse du har är den rätta och sanna. Dina argument är klena och bygger inte på annat än egna spekulationer och gissningar som antagligen planterats i ditt huvud av en gammal präst, svuren att tjäna "mänskligheten" den dödsdömda i Jahves namn.

// Sorgebrand- Agnostiker och gudalös


Namn: Sorgebrand
E-post:
Tid: 20:51
Datum: 2004/05/27