Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Natur o Kultur

Skall man skratta eller gråta åt sånt här?

Petter>>Var vi någonsin sådanahär ens i våra värsta diskussioner?

Att Jesus har existerat är vad som anses vara ett bevisat historiskt faktum, det är lika troligt som att Julius Ceasar har funnits. Huruvida han var guds son eller över huvudtaget gjorde ngt extraordinärt är inte bevisat och kommer heller aldrig någonsin att kunna bevisas.
Lite andra sakfel du hade var att Evangelierna skrevs långt efter jesu död (du skrev kristi men eftersom du förnekar att jesus var kristus så antar jag att du menar jesu). Lång tid är naturligtvis relativt men det var inte mer än 30 år innan det första skrevs. Det var inte heller av okända människor utan man har idag ganska bra koll på vem som skrev vad. Jesus finns omnämn som person i både romerska historie texter och i den mycket kände judiske historieskrivaren josefus texter. Så Jesus var definitivt ingen myt.
Fortsättnings vis så skulle jag vilja säga en liten sak om judisk berättar konst. Bibeln, innan den blev skriven, fördes mycket riktigt vidare från mun till mun, MEN, man lärde sig vart ord utantill och reciterade texter ordagrant. Texterna är gjorda för att vara lätta att lära sig utantill och de flesta forskare håller med om att det förmodligen inte är tal om vandringssägner utan något som har stått i stort sett oförändrat i många, många år.
Huruvida tro är föråldrat är tveksamt, det finns idag en miljard kristna, ungefär lika många muslimer och hinduer. I sverige blir det fler och fler som säger sig tro på ett eller annat. så tro som sådant är knappast föråldrat, däremot kan man argumentera att klassisk instutionaliserad tro är föråldrad, men säg det till de tio-tusentals människor som i kina, afrika och sydamerika har blivit kristna bara idag...
Varför Gud skapade människan?för att någon skulle älska honom (ja jag talar om honom i maskulinum, det blir enklast så) han var på intet sätt tvungen att skapa en människa, men han kände sig väl ensam...
Ja Gud är svartsjuk. Huruvida han är narcissist vet jag inte, aldrig någonsin diskuterat frågan hurvida Gud älskar sig själv... Vanvettig? för att han vill att människor älskar honom? i så fall är jag också vanvettig och hoppas för din skull att du också är det...
Vi fick den fria viljan för att det skulle kunna bli fråga om kärlek, har du inget val så är det knappast kärlek...



Och nu Wertas>>
Lesen, men bibelargument funkar sällan eller aldrig. Bara för att något står i bibeln så kan man inte förvänta sig att folk faktiskt skall lyssna på det... Du kan inte hävda att folk är korkade för att de inte accepterar dina argument, jag skulle inte heller köpa dem om jag inte delade din åsikt att bibeln är Guds sanna ord.
Sen måste jag säg att du är lite väl hård mot muslimerna, de har många sanningar i sin tro, förmodligen också en del som vi kristna har missat.

Nåja, får se om ni lyssnar på vad jag har sagt, om så är fallet så kanske jag fortsätter.


Namn: Lord_Silver
E-post:
Tid: 21:42
Datum: 2004/05/27