Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Natur o Kultur

Wertas: Att det fanns en man vid namn Jesus som påstod sig vara profet runt år 30 e.kr. är väl ställt utom alla tvivel. Han nämns både i dåtida romerska, hebreiska och (har jag för mig) egyptiska källor. Jesus existens är nästan lika säker som Mohammeds.

Ditt påstående om hinduism är sorgligt fel... Hinduismen är ju den mest fria av världsreligionerna. Den har inga bud förutom att man ska handla sig som en god människa, man får dyrka vilka gudar som helst (eftersom dom alla bara är inkarnationer eller delar av brahman), det finns inget helvete osv.

Islam å andra sidan har många hårda regler, men de har också kristendomen eller i alla fall gamla testamentet. Det finns hundratals mosaiska regler, vissa mer bisarra än andra. Bl.a. sägs i en av moseböckerna att man inte ska äta skaldjur? Skillnaden skulle väl vara att de kristna betonar nya testamentets kärleksbudskap före gamla testamentets hårda regler medan muslimerna lägger mer fokus på att leva rätt.

Lord_silver: Förmodligen, i alla fall jag. Numera försöker jag vara lite mer tolerant och lite mindre rabiat även om jag misstänker att jag ibland misslyckas? När jag började skriva på Phorumet (som också var det första forum jag blev ?regular? på) så var jag nog, tyvärr, värren än Wertas.


Namn: Petter
E-post:
Tid: 09:55
Datum: 2004/05/28