Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Parlamentsvalet

Fan, råkade trycka på "skicka".

... varför hon inte kunde ta dem imorgon? Svaret jag fick chockade mig verkligen. Hon cyklade ut med kataloger! Cyklade! Nu vet jag inte hur många telefonkataloger man får plats på en postcykel men så jävla många kan det inte vara. Det är ju ENORMT mycket effektivare att dela ut med bil och enormt mycket mer kostnadseffektivt. Att låta någon dela ut med cykel är ju som att slänga en timlön i sjön. Jag skulle kunna ha gjort en timme av Ingrids på några minuter.

En sådan ineffektivitet hittar man inte på privata företag (som förövrigt har mycket lägre sjukfrånvaro än statliga, såklart) för dom ägs av någon. Och denna eller dessa någon vill ha vinst så dom ser till att anställa kompetent folk, dom ser till att driva det effektivt. Det är därför friskolor går så mycket bättre än kommunala. De statliga företagen (och liknande) saknar helt enkelt den rätta inställningen, den rätta mentaliteten.

Sedan så är ju posten public service och att den ska vara ekonomiskt självförsörjande är väl inte speciellt realistiskt. Detta vet också staten, problemet är bara att socialisterna har förstört vår ekonomi så nu måste dom dra ner på allt för att lösgöra så mycket pengar som möjligt och hålla skeppet flytande några år till.


Namn: Petter
E-post:
Tid: 14:29
Datum: 2004/07/12