Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

kvinnor och män i fantasy

Ack Nibelung! Jag som trodde du var min champion. Inser dystert att jag är förpassad till häxfacket, men jag kan väl i alla fall få vara din favorithäxa?

Christina; Visst är skönhet subjektivt. Gudskelov, måste man kanske tillägga, eftersom många av oss inte skulle blivit till annars.
Jag tycker nog inte det vårsta är att kvinnorna alltid måste vara vackra utan att de så ofta skildras som bihang. Att de, just som Peigan skriver, står vid sidan om och tittar beundrande på hjälten och klipper med ögonfransarna. Du skrev i något av dina tidigare inlägg om Pippi Långstrump. Pippi är förmodligen en av de få skildringar bland barnböcker där en flicka får göra precis vad hon vill och dessutom får uppskattning för det. Inte undra på att hon ansågs som farlig på sin tid. Flickor ska vara som Annika och säga; -Men Pippi,så kan man väl inte göra. Det vore faktiskt befriande att läsa en fantasyberättelse där persongalleriet överhuvudtaget inte är så stereotypt som det är idag. Det är nästan alltid samma hjältetyp,sama gamla magiker och samma gamla beundrande kvinnor i nöd. Ändå sitter jag och läser bok efter bok,är jag månne inte riktigt klok.


Namn: Beth
E-post:
Tid: 22:34
Datum: 2001/01/10