Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

kvinnor och män i fantasy

I'm back! T.o.m, Nibleung? T.o.m? :)

Mycket bra argument tycker jag! Beth, Pejgan och Christina...vad ska man säga? Underbart. Äntligen en riktigt intressant diskus.

Och så ska väl jag säga vad jag tycker. Aviendha är en av de som INTE våpar sig, men trots att Nynaeve blir till gele varje gång Lan är inom synhåll gillar jag henne :) Kettricken (?) var också alldeles lagom kvinnlig och stark...inte en överdrive "slank men ändå yppig med svallande hår och tindrande ögon" - tjafs.
Men när man tänker efter så är de flesta kvinnorna svaga (förutom Polgara, Jill, Paks) och måste alltid räddas. När blev en man senast kidnappad och räddad av sin hustru? Jag vet inte hur många böcker jag har läst där en kvinna blir kidnappad och måste räddas av hjälten, men det har väl fastnat från "prinsessan-draken-och-prinsen"-dravlet. Det skulle vara mycket intressant att läsa om en omvänd situation.

Förresten, Kahlan! Hon är visserligen väldigt vacker, men mycket stark. Hon är inte bara en kvinna, hon är en PERSON, och oftast mycket starkare än Richard. Och Nicci, Mord-Sitherna....Terry Goodkind har ganska många kvinnor som varken är halft män eller våp när man tänker efter.

Fortsätt diskutera! Och Nibelung, ditt inlägg om kvinnor är väl ändå ett skämt? Eller?


Namn: Elfina
E-post:
Tid: 23:14
Datum: 2001/01/10