Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Sommarjobb

?Christina, det gör nog inte så stor skillnad om Petter tar en vila nu då jag antar att han i princip aldrig jobbat. Skolan är en konstant semester. Jag vet ju iof inte ifall han jobbar något under terminerna, men de flesta gör ju inte det.?

Well, mr-dåliga-visdomsord alla är kanske inte lika överbegåvade som du, ehh? Nu kan jag inte påstå att jag är någon råpluggare eller övernitisk med mitt arbete när jag är i skolan men jo, jag tyckte det var ganska jobbigt att gå i skolan. Nu kan det ju ha något med arbetsmiljön också. Om man går på en skola där luften håller helt värdelös kvalitet, maten likaså, där enorm pengabrist råder, där många lärare är värdelösa för att inte nämna oauktoriserade (sic), alla eleverna inte kommer från en trevlig medel/överklassmiljö, där alla inte har höga betyg och är allmänt skötsamma, där väl så där 40% är av icke-svensk bakgrund, där ljudnivån ständigt håller en hög jävla nivå och där det, när det var som värst, inkom ett tjugotal polisanmälningar (framför allt för misshandel) under loppet av några veckor så kan man uppleva det som jobbigare än om man går på en trevlig, välfinansierad, högstandardsskola där alla eleverna presterar bra och är skötsamma, lärarna håller hög kvalitet och ingen har stulit något flera år.

Annars stämmer det att jag inte jobbat på riktigt, om man inte räknar in PRAO och några timmars extraknäck på posten.

?Visst är tennistränare/dagisfröken kanske inte det jobbigaste arbetet i världen (man kan ju rensa fisk eller plocka potatis som sommarjobb för typ 110 kr/h) men det är fan inte semester.?

110 kr/h? Vi måste leva i olika verkligheter. 110 kr/h motsvarar nästan 20 000 kr i månaden om man jobbar heltid. Och detta jobb med denna lön ska man alltså ge till en 15-16-årig tonåring utan någon riktig erfarenhet som inte ens har börjat gymnasiet, eller för den delen bara gått första året. Jag tvivlar på att dom som jobbar med det på riktigt tjänar så mycket! Hade jag tagit mitt sommarjobb, och i sådant fall hade jag varit tvungen att skippa resan till Prag-Österrike och 2800 kr (ja 2800 kr, inte 28 000 kr, tro det eller ej!) var inte värt det.

?Nu är det dock lugna gatan fram tills plugget börjar. Gud vad jag längtar till skolan! Ytterligare ett halvår då man inte gör något i folkhemsbetalda miljöer...?

Fun for you.


Namn: Petter
E-post:
Tid: 18:59
Datum: 2004/07/18