Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Onda lender och deras härskare.

Araberna som startade? Sionistiska judar flyttade till Palestina, ett för araberna heligt land och där araberna utgjorde den överväldigande majoriteten, sedan när dom (de sionistiska judarna) blivit tillräckligt många så förklarar dom sig självständiga och fördriver den arabiska befolkningen (etniskrensning kallas det med dagens finspråk) och du påstår att ARABERNA BÖRJADE! Sedan påstår du att araberna startat de flesta krigen? Ehh? Det finns bara ett krig eftersom fred aldrig slutits normalt sätt brukar man dock prata om större offensiver i detta 50-åriga krig som "krig". Så därför ska jag räkna upp dessa småkrig och se vem som startade dom.

Israeliska befrielsekriget 1948-1949: Den judiska minoriteten förklarar sig självständiga, krossar de arabiska arméerna, fördriver lokalbefolkningen och ockuperar stora områden.

Suezkrisen 1956: Storbritannien, Frankrike och Israel genomförde ett blixtanfall mot den suveräna staten Egypten. Européernas mål var att ta kontroll över Suezkanalen som egypterna nationaliserats, Israels mål var att ockupera Gaza och Sinai. Egypterna besegrade UK och Frankrike men Israelerna ockuperade Sinai. Aggressorn var uppenbarligen Israel.

Sexdagarskriget 1967: Israel genomför ett djärvt anfall mot Syrien, Jordanien och Egypten. De arabiska staterna får sina flygvapen förintade och i kraft av luftherravälde, överlägsen truppkvalitet och överraskningsmomentet så faller Golan, Gaza, Sinai (som hade återlämnats) och Västbanken under den Israeliska stöveln. Israel är uppenbarligen aggressorn.

Yom Kippukriget 1967: Syrien och Egypten anfaller Israel i hopp om att återövra Sinai, Gaza och Golan och tvinga Israelerna (som vägrat att förhandla trots den Egyptiska presidentens förhandlingsvilja) till förhandlingsbordet. Egypten är framgångsriket men Syrien sjabblar. Araberna är uppenbarligen den anfallande parten.

Striderna i Libanon (80- och 90-talen). Israel är den anfallande parten.

Som du ser har Araberna bara anfallit en gång och detta efter tre föregående Israeliska anfallskrig.

Sedan har en civil aldrig ingenting med kriget att göra. Folket röstar fram regeringen. Folket, både kvinnor och män, tjänstgör i armén. Det var folket som flyttade dit och bosatte sig på stulen mark. Jag stödjer inte terrorism men jag förkastar inte den palestinska saken bara för att dom för kriget mot Israel på det enda sätt dom kan (pga. sin underlägsenhet i konventionell strid) och det enda sätt som kan göra någon skillnad. Genom att beskjuta pansarvagnar med Kalasjnikov kommer dom aldrig bli fria! Fram till 90-talet genomfördes inte en enda självmordsbombning, blev palestinierna fria för det? Nej! Jag stödjer inte terrorismen, men jag förstår den.


Namn: Petter
E-post:
Tid: 23:19
Datum: 2004/07/19