Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Onda lender och deras härskare.

Historisk sett så var Israel(kaanan) judarnas land först innan dom fördrevs där ifrån.

Och vad beträffar att dom bara kan använda kalashnikovs mot de Israeliska stridsvagnarna, dom har väl RPG (Rocket propeled grenades).

Vad beträffar att Israel började tycker jag fortfarande att du har fel Petter:

1947 beslutade FN att Palestina skulle delas upp två land ett arabiskt och ett judiskt, med Jerusalem styrt av FN. Judarna accepterade den rättvisa gränsdragningen, men palestinierna vägrade och krävde fortfarande att Palestina skulle bli en ända enad arab stat.
Så när Israel tillsist bildades så gick palestinarabiska gerilla förband stödda av Syriska och Transjordanska styrkor till attack. Israel svarade med att angripa palestinska byar.
Israel vann gerilla kriget år 1948 och staten Israel kunde utropas till ett riktigt land. Palestina utropades dock inte till ett land p.g.a. "oenigheter" mellan arabländerna. Istället angrep reguljära förband från Egypten, Transjordanien, Syrien, Libanon och Irak samt "symboliska" trupper från Saudiarabien och Yemen Israel. Kriget vanns av Israel och då skedde dom största okupationerna av arabiska territorium av Israel för att skydda sig själva från flera aggresiva angrepp från dom arabiska länderna.
Palestian delades upp mellan Israel och arabstaterna Transjordanien och Egypten.
År 1956 anföll Israel, Storbrittanien och Frankrike Egupten. Storbrittanien för att dom ville återta kontrollen över vissa områden och Frankrike för att få en bättre possition mot upproren i Algeriet, (i den här frågan stöder jag inte Frankrike och Storbrittanien). Men Israel gjorde det bara för att skydda sig själva och ge igen på Egypten genom att ta Sinai halvön, för att Israel var fortfarande omringat av fientliga arabiska armeer och behövde kunde på detta sett få en bättre position mot nya Egyptiska attacker.

Sexdagars kriget: År 1967 ökade spänningarna mellan Israel och Syrien och ett antal strider utskämpades, Syrien bad då om Egypten om hjälp. Senare anslöt även sig Jordanien och irak till kriget.
Israel var nu igen omringat av fientliga arabiska armeer. Israel gick direkt till anfall med sitt flyg och fick direkt luftherravälde. Understödda av flyg fick nu Israels armee mycket lättare att slåss mot de arabiska styrkorna och de knäckte deras armeer på några dagar.

Egypten påbörjade då ett blodigt utnötnings krig mot Israel 1967 - 1970 för att ta tillbaka okuperad mark, men USA lyckades genom samtal få slut på de striderna.

Oktoberkriget: År 1973 anföll Egypten och Syrien israel igen för att få slut på död läget i palestina frågan. De rönte vissa framgångar och åter igen anslöt sig flera arabstater till kriget. USA stödde Israel med krigs material och som svar på detta så stoppades alla olje leveranser till USA. Israel lyckades som vanligt genomföra lyckade motoffensiver men med mycket större förluster.

Ni som har orkat läsa min redo görelse borde förstå att arabstaterna och inte Israel är ansvariga för den nuvarande situationen i Israel och Palestina konfliken. Arabländerna förstörde alla utsikter om en Palestinsk stat genom sina hatiska attacker mot Israel.


Namn: Jahar
E-post:
Tid: 12:11
Datum: 2004/07/20