Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Fantasy Film

Titta, en till som har sett filmerna på Hallmark ...?

"Arabian Nights" och "...leprechauns" är två riktigt bra fantasyfilmer (eller miniserier, kan man kanske kalla dem). I synnerhet den förstnämnda är sagor av högsta klass, de blir visst aldrig för gamla. Med modern teknik blir ju inte specialeffekterna så fruktansvärt larviga som de tidigare brukade vara.

"Bröderna Lejonhjärta" var en rätt hyfsad film, men draken var förskräcklig och skulle inte Jonatan vara 13 år egentligen? Det såg han inte precis ut att vara.

"Ronja Rövardotter" måste ju också räknas som fantasy, och Hanna Zetterberg var jättehärlig i titelrollen.

Jo, många tecknade filmer är ju att klassa som fantasy. "Det magiska svärdet - Kampen om Camelot" är tyvärr en rätt mesig film även om musiken är bra. (Och Eric Idle som röst åt ena drakhuvudet)

"Legenden" med Cruise tyckte jag var rent förfärlig!! TROTS att Tom Cruise var med, till och med. Då var "Krull" något litet snäpp bättre, och "Willow" likaså. Men fortfarande tveksamt, tyvärr. Conan hade jag lite svårt för, minst sagt. Skrattade nog på helt fel ställen.

... jag väntar och väntar på att få se "Sagan om Ringen". Om de inte gör bort sig fullkomligt så lär det bli en kassasucce i alla fall! Den lilla trailern verkade mycket lovande, och Elijah Wood verkade vara ett perfekt val för Frodo. Tiden är nog kommen för att man ska kunna göra fantasyfilmer av klass, med tanke på tekniken som sagt.

Jag är lite orolig för hur "Harry Potter" kommer att göra sig på film, men jag väntar med spänning på att böcker som "Tigana" och Hobbs "Mördarens lärling" ska filmatiseras. Det vore kul!


Namn: Christina
E-post:
Tid: 11:11
Datum: 2001/01/11