Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

kvinnor och män i fantasy

Till Christina: Jo,visst det är bra att hon har en svaghet. Men det är också väldigt typiskt. Varför skulle det vara just en man som är svagheten? Varför inte NÅGOT annat?? I filmer/böcker (de jag sett/läst) om amazoner så brukar det ju också falla på målsnöret för att någon av de starka kvinnorna fallit för en man någonstans.. Visst, jag kan tycka att det är bra att man visar på faktumet att män och kvinnor faktiskt behöver varandra. Men måste det alltid vara kvinnorna som är "ballasten"?
(Det här är egentligen väldigt "not like me" för jag brukar alltid hamna på defensiven i diskussioner med feminister som brukar tycka att jag är ett egoistiskt kapitalistsvin som logiskt sett borde vara man, men jag HAR väldigt svårt för stereotyper!! )

Tillbaka till inlägget:
Ännu en sak som jag gillade med Belgarion, han var SÅ kuvad av Xenedra (felstavat säkert) att man bara måste älska honom för det =)

Nynaeve är som sagt inte min favorit, och jag är nog väldigt partisk där tyvärr.. spelar nog ingen egentlig rol vad folk säger, jag tycker inte om henne. Punkt. Slut.
Jag skulle gilla henne bättre om hennes svaghet var choklad eller kläder eller hästar eller fåglar eller en okänd syster eller att hon bara kunde styra eld och vatten men inte jord och luft eller att hon alltid var grinig på måndagar eller vad som helst.

Men det är ju bara "my humble opinion".


Namn: pejgan
E-post: lena@prosilia.se
Tid: 11:14
Datum: 2001/01/11