Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Ögon

Svansi: Jag har träffat många med "svarta" ögon. Asiater, t ex. Men strängt taget är de väl inte svarta utan mörkt bruna. En gång kände jag en helsvensk tjej, inte särskilt mörk i övrigt, som också hade sådana ögon.

Konstiga ögonfärger brukar annars anses höra till det s k Mary Sue-syndromet. Mary Sue var den unga huvudpersonen i en kass Star Trek-fanfictionberättelse som skrevs någon gång på sjuttiotalet tror jag. Och hon har gett upphov till ett helt begrepp, för hon förekommer i de flesta begynnande författarförsök. Kort uttryckt är hon en slags idealbild/önskedröm av författaren själv. Givetvis har hon ett svallande hår i sprakande färger och fascinerande ögon i än mer fascinerande färger - guldbrunt, violett, smaragdgrönt osv ... Och så är hon allmänt jättebäst på allt som betyder något och alla bara dyrkar henne.

Jag hade en gång en Mary Sue som hette Rosy. Bara en sådan sak ... :P Senare gjorde jag min hjälte-skurk Erlo Gelessor till en medveten Mary Sue-parodi, för hans ögon är "rent blå som ädelstenar" ... :))


Namn: Christina
E-post:
Tid: 08:04
Datum: 2004/08/02