Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Nervös inför Gymnasiet.

Som jag tidigare påpekade, ska man kanske försöka se lite framåt när det gäller grupparbeten. Det går oftast fortare och lättare om man gör allt själv, ja. (Det är därför jag är genuint ointresserad av att spela rollspel, hi hi)
Men man måste också lära sig att samarbeta ÄVEN om dem man samarbetar med är inkompetenta idioter. Så ta det som en övning. När jag gick i skolan trodde jag att övningen gick ut på att vi alla skulle bli duktiga och komma fram med ett snyggt resultat, men nu vet jag bättre.

(Ska i rättvisans namn också genast medge att jag gick i en gymnasieklass bestående av nästan enbart kompetenta individer, så där var grupparbeten inga problem.)

Vad gäller idrott kunde man åtminstone på min tid alltid räkna bort det betyget så jag använde timmarna till en enda sak: att ha roligt och vårda min hälsa. Jag tyckte att idrott var ett väldigt kul ämne fast jag var dålig på det - hm, terränglöpning och redskapsgymnastik var iofs inget nöje, urrrk. Efter gymnasiet blir man aldrig mer kommenderad till fysisk träning - förutom i lumpen, om man gör den - och tro mig, det är INTE bra. Då får man ta alla sådana initiativ själv, och det kan ju bli lite si och så med det ... och plötsligt sitter man där med taskig kondis, övervikt och hälsoproblem. Jag menar, var tror ni att alla lönnfeta gubbar och mulliga tanter kommer ifrån? Och vart tar alla pinnsmala gymnasister vägen?

Så jag rekommenderar alla att njuta av idrotten! Ta det som en skön avkoppling från stolsnötandet. Det är väldigt synd att man skar ner på idrottstimmarna i skolan.
Fast det är ju bra om man får en idrottslärare som är någorlunda vettig också ... :/


Namn: Christina
E-post:
Tid: 08:47
Datum: 2004/08/14