Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Sagan om Mallorea

(Jag ber er, läs igenom allt jag skrivit nu!)

Det kan jag inte hålla med dig om...
Här kommer en lista på vad som är dåligt med SoM:
1. Det är en enda stor upprepning av Belgarion. Nu när allt var frid och fröjd upptäcks det plötsligt att det finns ännu en sten, och ännu en profetia och ännu ett mörkrets barn, det blir tjatigt.
2. ERIOND (Ärende!!!) !! Belgarath är 7000 år och sen kommer det en liten pojke som tillrättarvisar honom på flera ställen i boken, det stör mig.
3. Våra hjältar följer profetian och inte tvärt om. Det känns som om Garion & co gör si och så för att profetian säget att det ska hända. Så ska det väl inte vara? Profetian ska hjälpa hjältarna på vägen, men annars ska de själva ska hitta på. Annars kan man ju inte skilja en sann profetia från en falsk.
4. Ett fel i både SoBelgarion och SoMallorea: Eddings delar in folken för mycket i kategorier. ALLA Chereker är stora krigare, ALLA murgoer är slum, ALLA drasnier är spioner, eller i alla fall lite skumma av sig osv. Inte en enda biperson i serierna går utanför de ramar som deras folkslag har, och det är märkligt. Folk ÄR olika, även om de kommer från samma land.

Extra: I början av mallorea, så gör Polgara så att en tvål upphör att existera, trots att hon egentligen borde ha slutat att existera själv på kuppen!


Namn: abbex
E-post:
Tid: 16:27
Datum: 2004/09/07