Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Vuxen- och barnfantasy

Jag måste bara säga att det var inte mycket till argument. Du kunde ha påpekat ett flertal relevanta punkter och gjort det hela någonlunda intressant men det här utspelet var tämligen irrationellt.

Till att börja med så kunde du ha påpekat att du ville enbart förklara det som en punkt bland flera som irriterade dig tämligen mycket mer. Måhända är det så att du inte är en ihärdig läsare men du borde känna till ett flertal böcker som förmodligen är till för vuxna där tämligen gräsliga scener förekommer.

Kan dra några exempel.

Katherine Kerr var lite diffus men gav en vädligt utförlig bild av våldtäkt, skändningar på döda spädbarn och en hel del annat.

George R.R. Martin klämde in incest, barnmisshandel och kannibalism (inte riktigt säker på den, för jag har inte riktigt kommit fram till om våldnaderna i skogen utanför ismuren ska räknas som levande döda eller döda levande).

Terry Goodkind spenderade ett flertal sidor till att ganska utförligt beskriva tortyr, djupa depresioner och alla de fasor man kan se i krig. Om man vill kan man dra vissa paralleller till Andra världskriget.

Du nämnde sex, men du nämnde inte allt det andra man kan lägga till utan för mycket möda och slit.
Detta anser jag kan dra en viss gräns mellan barn och vuxen fantasy, om nu en sådan definition existerar.

MvH Nevyn


Namn: Nevyn
E-post:
Tid: 09:46
Datum: 2004/09/18