Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Varför Fantasy?

Jag har sömnsvårigheter och det var därför jag började läsa över huvudtaget. Min bror hade då köpt bok nr 2 i WoT på svenska ur en jultidning, så jag köpte ettan på SF-bokhandeln. Jag blev fast. Jag läser till 3 på natten varje kväll och betar av bok efter bok(ofta flera i veckan).

Ja, varför Fantasy?

Därför att Fantasy-världarna är fulländade, vad alla en säger och jämför dem med varandra så är de alla det.

Böckerna är roliga, intressanta och man lever sig in. Vissa intressanta kapitell läser jag igen direkt, eller läser extra långsamt bara för att det är så levande. Böckrna är minm värld, den värld jag valt att leva i, och jag kommer aldrig att byta mina böcker mot NÅGOT!

Det är inte bara det. Den får mig också att känna mig starkare en jag verkligen är, då jag är en ynklig människa i verkligheten, inte bara fysiskt utan också psykiskt.

Och de världarna är ofta ljusare, eller om inte så speglar de en gemenskap av människor som håller ihop, en gemenskap som minte längre existerar i denna värld och därför måste man söka efter den i andra.

Jag skäms INTE över att säga att jag vissa kvällar somnat gråtande pågrund av de starka känslor mitt urval böcker innehåller, den förunderliga sorgen eller glädjen människor känner, och det är min glädje eller min sorg.

Jag vet inte när jag började känna så, men jag ser inte böckerna som böcker, utan som
fantastiska världar som existerar och de kommer att existera för alltid och DE KOMMER INTE ATT GLÖMMAS, TY DÅ VÄRLDEN ÄR PÅ VÄG NERÅT SÅ NÅR LITTERATUREN SIN HÖJDPUNKT.


Namn: Svansi
E-post:
Tid: 12:40
Datum: 2001/01/20