Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Konungens återkomst

En kusin till mig tragglade faktiskt med hexametern (eller vad versmåttet nu heter) i Iliaden i somras. Undrar om hon lyckades ta sig igenom hela boken. Jag somnade nästan av att läsa en halv sida...

Den grekiska mytologin innehåller en hel del fantastiska historier som lämpar sig som matinéfilmer. Jag blev jätteglad när vi skaffade Canal Digital-paketet förra året och upptäckte att Hallmark följde med! En bra kanal som visar många fantasyfilmer och dylikt. Tyvärr har vi den bara efter 18.00 på kvällen...

I somras visade väl fyran eller trean "Helen of Troy" också? Jag spelade in den men fick inte med slutet. :-( Den var rätt bra och handlade lite mer om det som utspelades innan Paris "rövade bort" Helena. (Hon var väl ändå rätt villig att följa med)

Angående Troja så blev nog sambon rätt sur på mig när vi såg den, för jag fick en låt på skallen som radio har spelat hela sommaren. Morriseys låt där han sjunger: "Hector was the first in the gang with a gun in his hand ... the first in the gang to die..." Och naturligtvis var den där irriterande ramsan tvungen att läcka ut genom munnen. Det stämde inte riktigt med filmen då, Paris bror Hector hade ju ingen pistol, men... Jaja. Jag kan väl inte vara den enda i forumet som har fått en slinga på skallen som jag inte blivit av med.

Nu blev det mycket svammel här, lika bra jag slutar. (Jobbade natt fredag och lördag och har inte sovit mycket i helgen)


Namn: Elido
E-post:
Tid: 21:45
Datum: 2004/10/10