Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Buffy!

Oj.. oj oj oj.
OJ.
Det är ett av seriens viktigaste avsnitt du missade, tyvärr. Väldigt bra avsnitt, också, fast... det är så hemskt att det är plågsamt att se det, ifall det är någon tröst.
Här kommer handlingen:


Buffy hittar Trions gömställe, men de har flytt. Hon samlar på sig lite cd-skivor och böcker men måste fly då stora sågblad plötsligt dyker upp fårn bakom väggarna och börjar såga sönder stället. Hon kommer undan oskadd, men hennes jacka blir förstörd.

Trion håller på med den avslutande fasen i sin stora plan, som påbörjades i torsdagens avsnitt. Med hjälp av skivan de snodde från vampyrerna hittar de en grotta där några ... bollar (orbs, kom inte på något bra ord) som gör en stark och osårbar finns gömda. Warren bemäktigar sig bollarnas kraft.

WIllow och Tara är ihop igen! :D
Dawn får reda på det och blir överlycklig.

Buffy och Xander pratar ut om att Buffy låg med Spike. De blir sams igen, mer eller mindre.

Dawn skäller ut Spike för att han låg med Anya när han älskar Buffy.

Warren går ut och leker med sina nya krafter genom att komma med opassande förslag till tjejer och spöa upp några killar. Xander dyker upp, men han får spö han med.

Spike försöker våldta Buffy.
Allvarligt.
Det är en av seriens hemskaste scener, och jag vill helst inte prata om det... i alla fall kom hon undan med bara några blåmärkan och försvunnet självförtroende.

Xander hittar Buffy, som är apatisk efter våldtäcktsförsöket. Buffy säger att hon är okej, och får Xander att lova att itne säga något.

Spike går till sin krypta och börjar tänka på vad han har gjort. Han blir rädd för sig själv. Han mummlar en massa om att något måste ändras, gormar lite om chipet och säger åt Clem (demonen med hudproblemet) att vakta hans krypta.

Spike lämnar Sunnydale på motorcykeln han stal i "Bargaining".

Warren, Jonathan och Andrew tänker råna en pengatransport.

Willow får reda på deras planer genom en cd-skiva Buffy fick från Trions gömställe i början av avsnittet. Xander berättar om att Warren har blivit jättestark.

Warren ska råna pengatransporten då Buffy dyker upp för att stoppa honom. De slåss. Buffy får spö (Warren: "What's the matter honey? Never fought a REAL man before?") av Warren medan Andrew står vid sidan om och skriker "döda henne, döda henne" och får konstiga blickar från Jonathan (och oss tittare).
Jonathan hoppar på Buffy bakifrån och låtsas slåss mot henne medan han viskar till henne ("Smash his orbs!"). Buffy ruskar av sig Jonathan och blir själv iväg kastad av Warren. Warren höjer handen för att slå ihjäl henne (Warren: "Say good night, bitch!") men Buffy upptäcker att Warren har bollarna i sin ficka. Hon drar till sig dem och förstör dem. Warren förlorar sin styrka. (Buffy: "Good nigth, bitch."). Buffy smäller till Warren. Warren skriker något om att "det här är inte över!" och det visar sig att han har jet-packs, eller vad det heter, på ryggen. Han flyger därifrån (Buffy: "Oh, come on!!!"). Andrew säger något halvmesigt och uppvisar en jetpack han med, men han flyger lite fel, kraschar med det utskjutande tak han står under och rasar till marken, medvetslös. Jonathan gnäller att han inte fick någon jet pack.

Jonathan och Andrew blir arresterade av polisen för pengatransportrånet.
(Andrew: "He flew away and left me! He never really did love... hanging out with us.")

Willow och Tara står i Willow sovrum och kramas. Tara upptäcker att Xander kommer in i trädgården utanför fönstret, där Buffy är.

Xander och Buffy pratar. De kommer överrens om att vänner är jätteviktiga. De kramas.

Warren kommer inspringande i trädgården. Han skriker "trodde du verkligen att jag skulle låte dig göra så mot mig och komma undan med det!? Tänk om, bitch."
Och med de orden drar han fram en pistol och avfyrar flera skott medan han rusar därifrån. Buffy knuffar undan Xander från en kula och blir själv träffad.
En kula hamnar för högt, kraschar genom fönstret i rummet där Tara och Willow är, och träffar Tara.

Buffy faller till marken, medan blod rinner från hennes bröst. Xander kastar sig fram mot henne och skriker hennes namn.

Tara stirrar lite ofokuserat på Willow och mumlar "Your shirt" (eftersom det skvätt blod på Willows tröja). Sedan faller hon samman på golvet medan Willow kastar sig ner på golvet bredvid Tara och skriker åt henne att resa sig upp.

Buffy blöder en hel massa.

Willow skriker ursinnigt, ser upp från Tara och då ser vi att Willows ögon glöder lysande röda.


Slut!
Det här var förresten avsnitt nitton den här säsongen. I avsnitt nitton förra säsongen så hjärnsög Glory Tara och gjorde henne galen.
Nitton är visst ett otursnummer...

STACKARS TARA.

FAN TA WARREN.


Namn: Eowyn
E-post:
Tid: 17:48
Datum: 2004/10/16