Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Studiemetoder

Att systemet missbrukas är en sak. Men den som faktiskt inte gör det kan bli tämligen less på att ständigt bli misstänkliggjord. Jag känner fuskare. Jag känner också många som är hederligheten själv i det här fallet. De är i klar majoritet, åtminstone i min bekantskapskrets.

Det finns för övrigt många som tar ut semester när de är sjuka eftersom de inte tycker sig ha råd att vara sjukskrivna.

Men var drar du gränsen?

Antag att din sjukdom gör att du måste vistas på behandlingshem eller sjukhus?
Eller att du måste ställa in alla planerade resor, sommarstugeturer, släktbesök, ja allt som man gör när man har semester. Är man sjuk mår man inte bra. Är man inte sjukare än att man kan använda sin semester till det den var avsedd för, sjukskriver man sig inte. Det har jag i alla fall aldrig gjort.

Om folk jobbar hela året ska de inte bli snuvade på hela semestern bara för att de råkar bryta benet eller får influensan just då. Om alla hade vett och möjlighet att koppla av ordentligt på semestern skulle vi förmodligen få ner sjukförsäkringskostnadena i det här landet. Dessutom.

Men, visst, jag känner en typisk bidragsfuskare som bara inte fattar varifrån de där pengarna kommer och det är bara att beklaga att denna person är dum i huvudet och förstör för oss alla.


Namn: Christina
E-post:
Tid: 21:05
Datum: 2004/10/27