Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Ny schysst svensk fantasy

Blind tror jag inte. Inlägget handlade om vad som är på gång. Jag har inte hört att Christina var på gång med sin uppföljare. Svart Eld kom väl runt 2000 och det är ju 4 år sedan så det var väl mest därför jag inte tog med Christina i mina ex.

När det gäller ungdomsfantasy så finns det en del att välja på. Eftersom jag läser väldigt lite av just dessa så håller jag mig inte uppdaterad. Vad jag efterlyser är "vuxen" fantasy av Svenska författare. Hoppas ni förstår vad jag är ute efter. Böcker som inte handlar om 5 pers vilka sätts ihop för att rädda världen, jippidi dooda alá Eddings.

Eddings och Leigh skriver väldigt tråkigt just nu. Det finns inga utmaningar i deras böcker. Man vet direkt att alla som de skriver om kommer fixa biffen. De stöter på den ena faran efter den andra och det verkar knappt som "hjältarna" bryr sig.

Nej jag vill ha något nytt, något bra. Jag vill känna hur det spritter i mig när jag tar upp boken för att läsa innan jag lägger mig och den känslan har jag inte haft på många år.


Namn: roccster
E-post:
Tid: 12:55
Datum: 2004/11/12