Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Ny schysst svensk fantasy

Jag tyckte det var helt ok läsning, men han led utav samma sak som många andra fantasyförfattare lider av. Allt det där att just hans karaktärer måste uppfinna saker som är lite före sin tid. I och för sig så kom väl de flesta utav de "nymodigheter" som Arn inför runt den här tiden, men inte så snabbt och av en och samma person. Lite löjligt att en ensam kille tar in konsten att bygga borgar, baka vitt bröd, läkekonst osv.

I fantasy så händer det ofta att karaktärerna "uppfinner" en massa skit, och jag är inte så het på det.

Har en morbror som är mer eller mindre historiker (han är expert inom konsthistoria, så medeltidshistoria är kanske inte exakt hans grej. Men han är intresserad.) och han anser att det är en hel del grejer som inte är historiskt korrekta. Det är väl bara naturligt då Guillo inte är historiker, men ändå.

Men det mest intressanta i Gouillos böcker är att han tar fram en annan aspekt av hur Sverige utvecklades till ett land. Den klassiska och mest erkända teorin har varit att Svea Rike har sitt ursprung ur Kalmarunionen. Han lyfter fram de som menar att vi har Svealand och Götaland att tacka för var vi har kommit.


Namn: Svansi
E-post:
Tid: 21:44
Datum: 2004/11/13