Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Rollspel

DoD6 är absolut roligt. De är dessutom bra på att släppa grymma kampanjer. Kan inte utala mig om regelsystemet, men världen och känslan är bra.

Eon är dock det jag kan mest, och rekomenderar varmt. Man kan göra precis VAD SOM HELST. Världen har lite av allt, och fanatikerna på NeoGames fullkomligen spyr ut modul om allt möjligt skit. (Man kan utan problem lära sig grunderna bakom segling i Sjöfarar-modulen.).

De har regler och information om allt, och det är bara att använda precis så mycket, eller precis så litet man vill.

Och framför allt så är det helt ofixerat vid boffer. Har spelat en hel kampanj där det enda boffret vi gjort var en boxningstävling ombord på en båt(det finns regler för sånt också).

Men annars så är stridssytemet extremt underhållande. Man kan utan problem döda någon med en stol, till skillnad från en hel del andra rollspel där inget annat än magiska vapen duger. Mycket stor variation i striderna. De var lite sega i början, men de har efektiviserats ordentligt. De har valt att balansera spelet genom att inte ha någon som helst balans. Om du är en 90 år gammal präst så kan du inte slåss, borde inte slåss och du dör om någon petar på dig.


Dungeons and Dragons är ett sanslöst bofferfixerat spel. Deras Class-system i sig dömer ut hela spelet. De har inte gjort något annat än att balansera olika klasser och raser mot varandra. Hatar allt det där löjliga med dual-classing, och att vanliga människor lär sig långsamare än andra för att "de är inte äventyrare". Eller att magiker inte KAN lära sig slåss.(Eller jo de kan de. Om man dual-classar!)

Tacka vet jag färdighetsbaserade rollspel...


Namn: Svansi
E-post:
Tid: 20:58
Datum: 2004/11/16