Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

NoK och fantasy

Till Nina:

Jag håller inte med dig! Jag har läst Beth´s bok (alla delarna) och jag tycker att den håller samma klass som Christinas. Låt vara att fokus ligger mer på personernas inre och yttre relation till sig själv och till andra vilket egentligen är ett bra och nytt grepp inom fantasyn. Tillika ett koncept som kanske tilltalar oss kvinnor mer. Det ligger en stor portion Pratchett/Adams-humor i berättelsen och personerna ger verkligen intrycket av att vara olika och inte stereotypa för vare sig sitt kön eller sin ras. Jag har gråtit och skrattat tillsammans med detta smått galna men hjärtliga gäng och det skulle i mitt tycke vara en förlust för samtliga fantasy, eller skönlitterära läsare om denna skatt gick förlorad i de outgivnas dammiga källararkiv.

Själv älskar jag Kerr, Hobb och Tolkien främst bland fantasyförfattarna och vill därmed visa på vilken kvalitét böckerna håller då jag inte kan slita mig när jag väl börjat.

Märk väl att detta är MIN åsikt och möjligtvis så delas den inte av Beth och hennes medskribent utan detta står för mig.

mvh Älva.


Namn: Älva
E-post:
Tid: 11:12
Datum: 2004/12/22