Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

instämmer

Man får en något annorlunda syn på prylarna när man inser att man själv är den som ska hålla ordning på dem ... :( Det blir så trångt och jobbigt med alla saker som inte får plats någonstans!
Jag skaffar mig numera det jag vill ha, när som helst på året. I början på december gav jag t ex RotK-EE till mig själv i present. Det känns enbart idiotiskt att vi vuxna ska ta klapputdelande just på julafton, när vi ändå formligen dränks av ungarnas paketorgier. Dagarna innan är det som allra jobbigast att handla och allting är extra dyrt, så vad 17 plåga sig i onödan för ...

Vi hade en vacker och fin julafton ihop med några släktingar, men i vanlig ordning skulle stämningen saboteras sent på eftermiddagen när Tomten kom och gästerna skulle ÖSA paket över varandra så att den vackra sagokvällen förvandlades till Obs' paketinslagning fast tvärtom, ungefär. Och de levande ljusen måste man släcka illa kvickt eftersom det blir en överhängande brandfara med alla papper som yr i luften. Istället tänder vi taklampan så att även svärmor kan läsa på etiketterna och sedan när tromben har dragit förbi är det bara att tåga omkring med svart sopsäck och samla ihop papper och kartonger igen ... och sedan vidtog två timmars pill när alla små detaljer skulle befrias ur sina plastförpackningar (f-n vad leksaker förpackas nuförtiden) och alla nya pryttlar skulle få sina batterier och fås att fungera och ...

Jag och min tinnitus gick ut och tittade på fullmånen en stund istället ...

Ibland undrar jag om det inte vore smartare att dela ut julklapparna på nyårsafton istället! Dels har man inte så mycket annat för sig fram till tolvslaget (om man inte har stort partaj) och dels har man då hunnit utnyttja mellandagsrean.
Eller också får man köra på engelska modellen och dela ut presenterna på juldagsmorgonen istället. Fast då kan man ju inte få se Tomten komma tassande i mörkret, håhåjaja.

Jag kan inte säga att jag avskyr julen för tänk er en hel lång vinter utan den där festen mitt i ... *ryser* men just julafton kräver ju militär planering för att klaffa. Det är tur att ungarna inte inser vilken minuttajming jag får köra varje år för att få ihop det med middagar, Kalle Anka, julklappsutdelning, gravljuständning och köksservice. Har upplevt alltför många julaftnar - ej arrangerade av mig själv - då hälften av förberedelserna ÅTERSTÅTT på julaftons förmiddag, varpå man tillbringat hela jävla dagen med att fortsätta "förbereda" för någon slags fest som aldrig kommer, varpå ingen ens kommer i finkläderna förrän det hela är över och minst två personer får nervösa sammanbrott någon gång på eftermiddagen.

Ja, bästa stunden på julafton är som bekant sent på kvällen när alla gått och lagt sig och man kan sitta ensam och titta på granen. Ingen julmusik i år. Tinnitus. Ingen likör heller - tar sömnpiller mot tinnitus. (Någon som kan räkna ut vad jag önskade mig i julklapp? Och inte fick?) Men annars var det OK. Och barnen var så glada över sina julklappar.

Om några veckor ska jag förresten få det som stod överst på min önskelista under hela min barndom: en hundvalp.


Namn: Christina
E-post:
Tid: 21:54
Datum: 2004/12/26