Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Canoy

Åh, Lovecraft är lite av en favorit... problemet med honom (om man nu vill se det som ett problem) är att han nästan bara skrev noveller (främst åt olika "pulp magazines"), så om man vill hitta böcker av honom är det novellsamlingar som gäller. Och köper man flera såna riskerar man att få en massa dubletter... men det finns några serier av novellsamlingar, köper man flera böcker i samma serie borde man vara safe (Lovecraft Omnibus är en; det finns andra också).

Som sagt är det lite svårt att säga vilka som berör Cthulhu och hans små vänner och motståndare, men bra många gör det i större eller mindre utsträckning. Hur som helst är de som inte gör det värda att läsa också, så det spelar inte så stor roll :)

Som sluttips kan jag också tipsa om mannen som hjälpte Lovecraft att forma sin mytvärld, Clark Ashton-Smith, en annan favorit jag brukar tjata om här. CAS och HPL brukade pennfajtas (som de kallar det i Kamratposten) och Clark kom upp med en del grejer som HP också tog till sig (guden Tsathoggua och magikern Eibon, till exempel).


Namn: Gorg
E-post:
Tid: 17:15
Datum: 2005/01/26