Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Angel

Jag äääälskar "Angel".
Fast jag är inte direkt förtjust i första säsongen - det är i andra som det blir mer intressant.

Demonerna och liknande dras till Sunnydale eftersom det ligger på ett Helvetesgap, enligt seriens mytologi, men egentligen eftersom skräck fungerar så bra i småstäder. Stephen King brukar använda det i sina böcker.

I "Angel" är förklaringen mer trolig - LA är en mycket stor stad. Självklart finns det monster där - det är lätt att försvinna spårlöst i folkmassan.

"Angel" är inte lika dömmande som "Buffy" är - serien är inte svartvit, den är väldigt grå (huvudkaraktärerna envisas med att vara onda, och de onda har en massa försonande drag - det är underbart!). Men säsong ett är fortfarande vädligt influerad av "Buffy"'s synsätt, eftersom "Angel" inte har hittat fotfästet än.
Men det kommer, det kommer.

Och "Angel" kan vara mycket mycket rolig - eftersom den är det så sällan.
5x14 Smile Time och 4x06 Spin the bottle är två avsnitt som utmärker sig där.
*spoiler om de två avsnitten*
I "Smile time" blir Angel förvandlad till en docka. En jättegullig docka. Det är underbart roligt, eftersom det dels är jättegenant för Angel, dels är jättekul för alla andra, och dels för att Angel, som är så generad, försöker låtsas som ingenting alls.
Och det är verkligen hysteriskt när dock-Angel byter till vampyransiktet.

"I'm made of felt. ...And my nose comes off."I Spin the bottle förlorar alla minnet. Som de gjorde i Buffy.
Bara det att i Angel förlorar de inte alla sina minnen - de minns allt de varit med om fram till sjutton års ålder. Och de tror att de fortfarande är sjutton år gamla.

Cordy är lika bitchig som hon var i säsong ett och två av Buffy, Wesley är äckligt pompös, självbelåten och allmänt nördig, Angel tror han är en irländsk ungdom på 1700-talet (och hackar hela tiden på Wesley för att han är engelsk - "See? The english IS stupid!"), Winifred, som vanligtvis är en sansad och intelligent person, tjafsar om hårdrocksband, världskonspirationer och frågar Angel "do you have any weed?", och Gunn, som dyker upp första gången om två veckor från nu, är ofattbart kaxig.

Gunn och Wesley grälar. Cordy stöter på Angel. Fred nojjar runt och är allmänt galen.

Sen blir det bara roligare och roligare. :)

"Oh my god! I'm a vampire! ...They're gonna kill me!"Oooj, vad jag pratade.
Är det möjligt att jag försöker skolka från att plugga? Ja, det är det.


Namn: Eowyn
E-post:
Tid: 17:16
Datum: 2005/01/26