Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Super hjeltar.

Mandrake är cool, ja.

En annan favorit är Modesty Blaise. Heller ingen superhjältinna men rätt nära ändå. Jag gillar den "gamla" versionen bäst.

Det gjordes en knasversion med Monica Vitti på 60-talet men det var definitivt inte den Modesty jag ville ha: hon började med att läsa sitt horoskop (Skorpionen) fast alla seriediggare vet att Modesty inte känner till sin egen födelsedag (eller sitt rätta namn). Och när hon blev påhoppad av skummisar kunde hon inte slåss något vidare - HELGERÅN. Dessutom hade de gjort henne BLOND, bläh! Fast ansiktet stämde eftersom seriehjältinnan lär ha tecknats just efter Monica Vitti ... knasigt...

Så jag vill se en riktig Modesty-film.

Superhjältekonceptet är egentligen lite knäppt i mitt tycke men jag har två favoriter bland de redan filmade: "Lois och Clark" samt "Spiderman". Den sistnämnda var verkligen en positiv överraskning när jag såg den nyligen, så nu får man väl skaffa sig tvåan också. "Lois och Clark" hade mycket charm och skojade med hela stålmannengrejen på ett sympatiskt vis.

Såg om gamla "Superman" med Christopher Reeve nyligen. Tyckte att den var fjantig första gången, och tekniken är ju bedrövlig, men nu måste jag erkänna att det märks att manuset skrevs av Mario Puzo - dialogen är faktiskt alldeles strålande. Och Gene Hackman är bra.

"Batman"-filmerna har jag däremot svårt för. För mörka och bisarra i min smak, och Batman är så stel och egentligen inte särskilt superhjältig heller. Skurkarna ger mig mest rysningar.

Sammanfattningsvis är Spiderman favoriten hittills, dels på grund av specialeffekterna, dels för att karaktärerna möjligen har någon mer dimension är helplatt. Och Modesty är och förblir intressant ...


Namn: Christina
E-post:
Tid: 11:28
Datum: 2005/02/01