Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

The Grudge

Men det är väl ändå inte skräckfilmer som ni har nämnt. Själv tycker jag att det mer är hollywood imitationer av skräckfilmer som mildrats för att kunna visas för vanlig publik.

När jag tänker skräckfilmer tänker jag på t.ex. Motorsågsmasakern, vilken iofs har inträffat på riktigt. Det har kommit i nyinspelad version men jag föredrar den gamla.

Hade skräckfilmsfredagar för några år sedan med kompisar. Alltid filmer med något riktigt hemskt. Jason och Freddie filmerna är klassisker, Exorcisten är det få filmer som slår (De lite äldre här på forumet kan säkert intyga att den var riktigt hemsk när den kom. Hade en gammal tråkig lärare som fortfarande drömde mardrömmar av den efter att han hade smugit in på biografen och sett den).
Nya skräckfilmer kommer oftast inte komma i ren skräckfilmsform utan brukar snarare vara en Thriller blandning där man sänkt skräcken för att det ska bli en godtagbar femtonårs rekommendering på "mästerverken". Lite skrik, stunt som får det hela att se lite bättre ut, läskig musik för att höja stämningen o sen slutar allt med att några kommer undan.

Nej, ge mig något riktigt som får mig att vakna skrikande på natten och pulsen att bulta i takt med en symaskin som fått snespel, eller som får mig att utveckla paranoia gentemot gödselstackar i skogen som får fästingar att bli stora som paddor och börja attackerna människor, eller en som får mig att ta milsvida omvägar runt ödsliga villor som ser hemska ut och eventuellt kan innehålla folk med motorsågar som vill stycka mig och ta mitt ansiktsskinn för att göra en mask som döljer deras egna vanskapta drag.
Det är det skräckfilmer går ut på! :D

MvH Nevyn


Namn: Nevyn
E-post:
Tid: 14:33
Datum: 2005/02/02