Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Att skriva fantasy

Nog ser statistiken tröstlös ut när det gäller "publicerade debutantmanus", men man ska inte glömma att en hel del av inskickade debutantmanus är hafsverk som skickats in på vinst och förlust. (Eller, Jörgen?)

Den som verkligen jobbar seriöst med sitt manus har troligen betydligt större chans än den där promillen ... Visst kan det bli så att man blir refuserad fast man lagt ner sin själ på det hela, men visst har man en god chans.

En stor svårighet när man skriver är att inse vad man faktiskt HAR skrivit och vad man bara tror sig ha skrivit. Ett sätt att se klarare på det hela är att lägga undan texten efter ett tag och låta den vila några veckor. Eller, som roccster säger, låta någon annan granska den. Helst inte någon som är "snäll".

Ge inte upp, nej. Det tar tid att lära sig skriva bra. Det kan ta många år, precis som att det tar tid att lära sig spela gitarr så bra att folk vill betala för att lyssna på en. Gitarristen övar och författaren skriver och skriver och skriver ...

roccster menar att man inte ska läsa för mycket från genren. Ja och nej. Det kan ju vara bra att ha lite koll på vilka teman som är totalt uttjatade ... men det är synd när alla lägger sig till med precis samma stil. Så läs mycket. Läs andra genrer.


Namn: Christina
E-post:
Tid: 11:28
Datum: 2005/02/10