Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

är fantasey farligt?

Givetvis inte, allt läsande är bra eftersom det ger en kunskaper. Min äldsta son är fantasyläsare och ligger på MVG och VG i samtliga ämnen, så det kan inte vara fantasyn som är orsaken. Felet ligger förmodligen i skolan och din inställning till den.
Jag har alltid ansett läsning som jätteviktig. Läsandet har gett mig ett språk så att jag kan uttrycka mig och förstå omvärlden.
Jag blir alltid ledsen när jag hör hur ungdomar struntar i skolan utan tanke på resten av livet. Jag var själv likadan och har idag ett slitsamt skitjobb som gör att jag knappt orkar annat än att jobba och sova. Jag hoppas att jag inte låter som en moraltant nu, men någon sorts självdiciplin måste man nog ha. Jag vet att jag inte orkar upp om jag inte släcker senast kl 11 på kvällen. Alltså släcker jag då, hur spånnande än boken är som jag läser.
Har du svårt att koppla bort fantasytänkandet i skolan så använd det till något konstruktivt som t.ex. när du skriver uppsats eller ska hålla föredrag. Läser du på engelska ochså borde det förbättra dina engelskakunskaper med. Min son har blivit så bra i Engelska tack vare att han spelar dataspel och sitter och läser manualerna på engelska. För några veckor sedan läste han sin första bok på engelska. Så långt hade jag inte kommit förrän jag gick på gymnasiet. Lycka till, både med läsandet och skolarbetet.
Hälsningar Beth.


Namn: Beth
E-post: wergan@passagen.se
Tid: 09:08
Datum: 2001/01/31