Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

gillar

Min största favorit är helt klart Michael Moorcock. Jag har i ungefät två år älskat hans romaner och noveller, främst då de olika Eternal Champion serierna.

Andra favoriter är George R.R. Martin, Robin Hobb och Terry Goodkind. Men det varierar förstås lite, men dessa är dejag uppskattar mest nu pga. vissa andra författares förmåga att "överplotta" i sina serier (någonting som Goodkind har kommit farligt nära att göra i och med Chainfire).

Jag har mer och mer kommit att uppskatta mer banbrytande fantasy eller helt andra sorters fantasy istället för de mer entoniga serierna som gnatar på i samma takt utan att någotning händer (t.ex. Jordans senaste böcker... jag hoppas dock det blir löst när bok 11 kommer senare i år). Då känns Hobb bäst just nu eftersom böckerna är oförutsägbara och serierna dessutom inte lika långa och utan någon stagnation (en ny serier är f.ö på väg har jag upptäckt, men den verkar inte utspela sig i samma värld som de andra). Och Moorcocks sword & sorcery romaner känns uppfriskande, händelsefyllda och mer känsloladdade än långsamt allt för tolkieninspirerad heroisk fantasy.


Namn: Havretomten
E-post:
Tid: 01:23
Datum: 2005/04/24